Oma elämä
Comments 5

Kiitos vuosi 2017!

Monet ovat julkaisseet koontipostauksia kuluneesta vuodesta, ja koska itsellänikin on ollut aivan superhuippu vuosi, on ihanaa kääntää katsetta taaksepäin ja muistella vähän mitä kaikkea sitä vuoden aikana tulikaan tehtyä. Tämä vuosi oli minulle oikea uusien kokemuksien, itsetutkiskelun, itsensä voittamisen ja muutoksien vuosi ja tätä vuotta kelpaa muistella hyvillä mielin sitten vielä vanhana mummonakin 🙂

 

Tammikuussa meillä oli asunnon myynti käynnissä ja kuukausi kului pitkälti niissä merkeissä. Vaikka olen muuttanut elämäni aikana todella monta kertaa, tuntui ensimmäisestä ihan ikiomasta kodista luopuminen aika jännältä. Onneksi itse myyntiprosessi kävi helposti ja asunto meni kaupaksi heti ensimmäisessä näytössä!

 

Helmikuussa asuntokaupat oli saatu tehtyä ja muutto väliaikaiseen asuntoon odotti kuukauden puolessa välissä. Meillä oli tavoitteena tämän muuton aikana päästä eroon suurimmasta osasta tavaroita ja näin jälkeen päin ajatellen onnistuttiin siinä ehkä vähän liiankin hyvin, sillä meillä oli esimerkiksi vain yhdet lakanat kun palattiin Suomeen 😀 Kuukausi kului tuttuja lenkkireittejä hyvästellessä ja uusiin tutustuessa ja ihaillessa näitä upeita taivaan värejä!

 

Maaliskuu kului pitkälti omakotitaloelämää kirotessa (kuka muuttaa vapaaehtoisesti paikkaan, missä pitää kolata ja lämmittää taloa uunilla?) ja kuukausi oli ainakin kalenterin mukaan ihan täynnä kaikkia hoidettavia pikkuasioita, kuten uuden henkilökortin hommaamista ja eläimien rokotuksien hankkimista yms. Maaliskuussa myös perustin ensimmäistä kertaa elämässäni blogin ja se oli maailman jännittävin asia!

 

Huhtikuu oli viimeinen kuukautemme Suomessa ja kuukausi oli täynnä läksiäisiä, halauksia, kyyneleitä ja jännitystä tulevasta. Kuukauden aikana harjoittelimme eläimien kanssa matkustamista (kävimme mm. junalla Kajaanissa) ja teimme viime hetken valmisteluja matkaa varten (tärkeimpänä mainittakoon hammaslääkäri, kampaamo ja kasvohoito 😀 ). Tavarat pakattiin jälleen kerran pahvilaatikoihin ja huhtikuun viimeinen päivä matka kohti Hollantia alkoi.

 

Toukokuu oli matkamme ensimmäinen kuukausi. Hollanti oli aivan ihana ja voin valehtelematta kertoa, että kuljin kaksi ensimmäistä viikkoa kestohymy naamallani. Toukokuussa kävimme mm. katsomassa Keukenhofin kukkaloistoa, tutustuimme Amsterdamin Micropia museoon, kävimme katsomassa apinoita Apenheulissa ja vietimme täydellisiä päiviä Amsterdamse Bosissa. Niin ja vierailimme varmaan kymmenessä eri kaupungissa. Toukokuussa vietin myös 30-vuotis synttäreitäni eikä ikäkriisistä ollut tietoakaan.

 

Kesäkuu jatkui yhtä täydellisenä kuin toukokuukin, tai ehkä aavistuksen verran vielä täydellisempänä, sillä saimme nauttia aivan mielettömän hyvistä ilmoista lähes koko kuukauden ajan. Jatkoimme Hollantiin tutustumista ja vierailimme mm. Haagissa ja Rotterdamissa. Kesäkuussa hankin myös järjestelmäkameran ja innostuin valokuvaamisesta.

 

Heinäkuussa otimme Hollannista viimeisetkin mehut irti ja vierailimme mm. Belgian puolella Antwerpenissä ja kävimme uudestaan lempipaikoissamme kuten Leidenissä ja Haarlemissa. Koko kuukausi oli täynnä katkeransuloisia hyvästejä, sillä en olisi millään halunnut jättää maata taakseni, mutta toisaalta en olisi millään jaksanut odottaa Italiassa odottavia seikkailuja. Kuun loppupuolella pakkasimme laukkumme ja eläimet junaan ja matkustimme Müncheniin, jossa vietimme pari yötä ennen Italiaan siirtymistä.

 

Elokuun alussa saavuimme Italian Veronaan ja jo junasta ulos astuessa kasvoille löi lähes 40 asteen kuumuus, joka oli kiusanamme melkein koko kuukauden ajan. Veronan historialliset kadut tuntuivat aivan mielettömän siisteiltä ensimmäisen parin viikon ajan, mutta jossakin vaiheessa jatkuva kuumuus ja matkaväsymys veivät voiton ja loppukuukausi meinasi kulua pois pääsyä odottaessa. Elokuun kohokohtia olivat kuitenkin Veronan aivan upeat vanhat rakennelmat sekä tietenkin Gardajärvi, jossa tuli vierailtua useampaankin otteeseen.

 

Syyskuussa matkustimme hieman pohjoisemmaksi Italiaan, eli Varesen maakuntaan ja reissun viimeinen kolmannes alkoi. Varese tuntui aivan taivaalta vuoristoineen ja metsineen ja kuukausi kuluikin pitkälti uutta ympäristöä tutkiessa. Syyskuun alussa saimme myös vieraita, sillä seuraamme ilahdutti poikaystäväni sisko, joka asui kanssamme viikon ajan. Kävimme mm. Sveitsin puolella upeassa Verzasca Valleyssa ja Comojärvellä. Syyskuu oli näin jälkeenpäin tarkastellen oikea isojen päätöksien kuukausi, sillä syyskuussa siirsin blogini omalle alustalle, irtisanouduin silloisesta työstäni ja hain uuteen työpaikkaan Jyväskylään.

 

Lokakuu oli reissun viimeinen kuukausi ja otimme kuukaudesta kirjaimellisesti kaiken irti. Näimme aivan upeita paikkoja, kuten upean Consonno aavekaupungin, riippusillan Sveitsin puolella, Matterhornin (josta en ole näemmä muistanut tehdä edes postausta), tuplavesiputouksen, kanjoneita, Genovan ja kymmeniä pikkukaupunkeja Comon ja Maggiorejärvien rannalla. Aivan mieletön kuukausi, jonka aikana kertyi kokemuksia varmaan koko vuoden edestä. Lokakuun loppupuolella matka kohti Suomea alkoi ja tunnelmat olivat jälleen kerran hyvin ristiriitaiset. Oli ihana nähdä pitkästä aikaa kaikki sukulaiset ja ystävät, mutta olisi ollut ihanaa viipyä Italiassa vielä vaikka parikin kuukautta.

 

Marraskuussa muutimme uuteen kotikaupunkiimme Jyväskylään ja aloitin uudessa työpaikassani. Mieli oli sekaisin kaikesta uudesta ja äkillinen muutos Italian auringonpaisteesta Suomen marraskuun ankeuteen otti aika koville. Marraskuu kului ehkä jonkinlaisessa shokkitilassa, sillä kesti aikansa ennen kuin mieli tottui taas työntekoon ja normaalin arjen pyörittämiseen.

 

Joulukuussa olo helpottui ja elämä alkoi tuntua taas omalta. Kuukausi täyttyi useista työmatkoista, joululahjojen hankinnoista, Oulussa vietetyistä joulunpyhistä ja nyt vuoden viimeisien päivien rauhoittumisesta. Olen muistellut haikeana, mutta kiitollisena kulunutta vuotta ja päättänyt, että vaikka vuosi 2017 oli paras vuoteni tähän astisista, ei seuraava vuosi saa jäädä millään tavalla huonommaksi.

Ihanaa uutta vuotta teille kaikille ja onnea vuodelle 2018!

It’s been a great year and I think the next one will be even better 🙂 Happy new year!

This entry was posted in: Oma elämä

Kirjoittanut

Adventurer, food enthusiast, nature lover, sister and proud owner of a cat and a dog.

5 Comments

  1. Päivitysilmoitus: Vuoden 2017 hitit ja hudit | We're Not in Kansas Anymore

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s