Ajatuksia
Comments 5

Sano se ääneen

Kuinka monesti olette ajatelleet ohi kulkevasta ihmisestä jotain positiivista? Onpa kiva kampaus, kivan näköiset kengät, mahtavan paksun näköinen tukka tai jotain muuta vastaavaa? Monestiko olette sanoneet ajatuksenne ääneen?

Niinpä.

Etsiskelin viime viikolla raskaan työpäivän jälkeen kaupasta silmänympärysvoidetta. Tiesin näyttäväni nuutuneelta ja väsyneeltä, mutta oikeanlaista voidetta valitessamme sain kuulla myyjältä näyttäväni aivan 24-vuotiaalta sen todellisen 30 sijaan. Kuinka onnelliseksi voi ihminen tulla pienestä kehusta? Todella onnelliseksi! Päiväni parani kertahumauksella ja vaikka tiesin, että myyjä sanoo samaa varmaan jokaiselle asiakkaalle, se ei poistanut sitä tosiasiaa, että tulin aivan superiloiseksi.

Tuo pieni kehu pelasti koko päiväni ja toi hymyn huulilleni pitkäksi aikaa.

Tästä syystä aloin miettimään näiden pienien kohteliaisuuksien merkitystä. Kuinka mukavaa on saada kuulla spontaani ja vilpittömästi annettu kehu ja kuinka sitä muistelee lämmöllä vielä jälkeenpäinkin. Kuinka suuri voima tuollaisella pienelläkin positiivisella kommentilla on.

Väitän, että suomalaiset eivät kehu useinkaan toisiaan. Varsinkaan tuntemattomia. Ajatellaan asioita kyllä usein mielessämme, mutta harvoin niitä tulee sanottua ääneen. Kehuja ei myöskään osata oikein ottaa vastaan. Hämmennytään ja vähätellään asiaa. ”Tämä rutkuko, tämä on jo monta vuotta vanha”. Kehuun kun riittäisi vastaukseksi pelkkä leveä hymy ja kiitos.

Olisi tärkeää luoda ympärilleen sellainen positiivinen ja kannustava ilmapiiri. Kiinnittää huomiota positiivisiin juttuihin niiden negatiivisten sijaan ja puhua oikeasti ääneen. Kehua työkaveria hänen työpanoksestaan projektissa. Mainita ohikulkijan kauniista kampauksesta. Ei pelkästään kiittää myyjää, vaan sanoa ”Kiitos todella hyvästä palvelusta, olet kyllä oikealla alalla”. Puhua ääneen joka kerta, kun on jotain positiivista sanottavaa. Koska kehuminenhan tuo hyvän olon myös itselle. Se, että huomaa tehneensä jonkun toisen onnelliseksi tuntuu itsestäkin hyvältä. Ja joskus sitä tosiaan saattaa pelastaa sen toisen ihmisen päivän.

Eli seuraavan kerran kun ajattelet jotain positiivista toisesta ihmisestä, sano se ääneen.

Ja hei sinä, joka nyt luet tätä. Olet ihana ❤

Translated: Next time you think something positive about another person, say it out loud. That’s all.

5 Comments

 1. Ihana postaus! Ja sinäkin olet ihana ❤ Positiivinen palaute, etenkin silloin kun sitä ei osaa odottaa, antaa kyllä mieletöntä buustia omaan olemiseen. Itse pyrin sanomaan kehut ääneen, vaikka joskus tuleekin olo, että pidetäänks mua ihan jonain limanuljaskana kun kehaisen jonkun randomin ulkomuotoa, vaikka sit niitä hiuksia 😀

  Sekin on totta, että kehujen vastaanottaminen on hieman vaivaannuttavaa ja toden totta sitä vähättelee omia juttujaan ja osaamistaan…mut kyllä mie ainakin oon sit salaa ylpee itsestäni, vaikka ulospäin saattaaki olla, että höööpspöps ja osoittelee mahdollisia virheitä vielä siihe päälle! 😀 Liekkö tääki sitä suomalaista mentaliteettia, ei pidä kerskua! (Ja kerskumistahan on jo se jos sanoo totuudenmukaisesti onnistuneensa jossain :'D )

  Liked by 1 henkilö

  • Awww, heti parani päivä ❤ haha, ei kukaan varmasti pidä sua limanuljaskana, niin voit jatkaa kehujen antamista ihan huoletta 😀 Ja monestihan se on just tuo, että siinä tilanteessa ei sitte välttämättä osaa oikein suhtautua siihen kehuun sillain normaalisti, mutta silti se jättää semmosen hyvän fiiliksen, sekä sille kehun antajalle että saajalle 🙂

   Liked by 1 henkilö

 2. En ikinä unohda sitä kun nuorempana kaverini kehui tuntemattoman rouvan kassia kaupungilla. Nainen näytti enemmän pelästyneeltä kuin kiitolliselta. Meinasi varmaan että me varastamme veskan. 😂

  Mutta itse olen kanssa sitä mieltä, että kehua pitäisi enemmän. Muistan kuinka hehkuin onnea kun kaupassa eräs myyjä kehui otsatukkaani kerran!

  Liked by 1 henkilö

  • Se on kyllä kieltämättä epäilyttävää, jos nuoret kehuu 😀

   Musta on ihanaa, että joskus niitä yksittäisiä pieniä kehuja muistaa vielä vuosienkin päästä ja niistä tulee vieläkin tosi hyvä fiilis 🙂 Nyt vaan joukolla muita kehumaan!

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s