Matkat, Sveitsi
Comments 3

Ponte Tibetano Carasc

(Scroll down for English)

Suomen sää on ollut kerta kaikkiaan niin masentava koko tämän ja edellisen viikon ajan, että olen huomannut selailevani useammankin kerran reissukuvia ja palannut mielessäni Italian lämpöön ja upeisiin maisemiin. Koska sama kaamosmasennus vaivaa varmaan monia muitakin, ajattelin piristää myös teitä kertomalla vielä vähän matkastamme.

Ajelimme reissun viimeisellä viikolla Sveitsin puolelle useampaankin kertaan ja eräänä kertana määränpäänä oli Ponte Tibetano Carasc, eli kahden vuoren välissä oleva riippusilta lähellä Bellinzonan kaupunkia.

Nyt pieni varoituksen sana tähän alkuun: Jos sinulla on paha korkean paikan kammo, tämä ei ole välttämättä hyvä paikka sinulle. Koska ajomatka vuoren rinnettä ylös päin oli rehellisesti sanottuna pelottavin ajomatka, jolla olen koskaan ollut. Tie oli hädin tuskin yhden auton levyinen (silti se oli kaksisuuntainen), toisella puolella tietä oli lähes koko ajan jyrkkä pudotus suoraan alaspäin (eikä reunalla ollut kaiteita), tiessä oli aivan superjyrkkiä mutkia (joiden taakse ei nähnyt yhtään, että tuleekohan sieltä auto vastaan), ja kaiken lisäksi siellä tiellä oli vielä vuohiakin.

Näitä kuvia katsoessa ihmettelen oikeasti, että miten selvittiin putoamatta.

Ajomatkan jälkeen oli käveltävä ehkä kilometrin verran autotietä pitkin ylöspäin ja toisen kilometrin verran patikointireittiä alaspäin, jotta pääsimme riippusillalle. Kävellessä pääsimme ihastelemaan vuoren rinteelle rakennettuja taloja (jossa yhdessä oli paikka kahdelle helikopterille), ruskan sävyisiä puita, alhaalla siintävää Bellinzonan kaupunkia ja tietenkin puiden välistä pilkottavia upeita maisemia. Patikointireitit näyttivät olevan kovassa käytössä, sillä metsässä oli yllättävän paljon ihmisiä, vaikka kyseessä oli arkipäivä.

Yritin löytää riippusillasta vähän kokotietoja, mutta koska mitään lukuja ei tunnu löytyvän, sanon vain, että silta on todella pitkä ja todella korkealla. Itse uskalsin kävellä siltaa pitkin ehkä kolme metriä, kunnes se rupesi heilumaan aivan älyttömästi, enkä kerta kaikkiaan uskaltanut kävellä pidemmälle. Matias varmaan kommentoi tässä vaiheessa heti, että eihän se heilunut juuri ollenkaan, joten mainittakoon, että heilumisen määrä on suoraan suhteessa korkean paikan kammon määrään 😀 Suurin osa ihmisistä kuitenkin ylitti sillan ilman mitään ongelmia, joten jos siis liikut tuolla päin, käy ihmeessä tsekkaamassa paikka.

DSC_0136DSC_0132

Riippusilta sijaitsee aivan Etelä-Sveitsissä suunnilleen 10 kilometrin päässä Maggiorejärvestä, linkki karttaan tässä.

Translated: Finnish weather has been so depressing during the last few weeks so I figured I should try to cheer you (and myself) up a little bit and tell you more about our trip to Italy (from where we returned few weeks ago). These pictures are from Ponte Tibetano Carasc suspension bridge which is close to Bellinzona city in Switzerland.

First of all, I have to warn you. If you’re afraid of heights, this isn’t the place for you. The whole drive on the mountain road was quite frankly the scariest drive I have ever had. The road was narrow and meandering, and right next to the road was a really steep drop down and there wasn’t any railings. And on the top of all that there were goats on the road.

After the drive we had to walk about 1km on the road and 1km on a hiking trail to get to the suspension bridge. During the walk we admired houses built on the mountain slope (one of them had 2 helicopter landing spots), beautiful autumn colours, the Bellinzona town below and spectacular landscapes. The hiking trails seemed to be in great use, as we passed surprisingly many people in the forest.

I tried to find some size-information about the suspension bridge, but since nothing seems to be found, I just say that the bridge is really long and high up. In fact, I dared to walk along the bridge maybe 3 meters until it started to swing a lot and I did’t have the courage to walk any further. Matias will probably say at this point that it didn’t swing at all, so it should be mentioned that the amount of swing is directly proportional to the amount of fear of heights 😀 Most people however crossed the bridge without any problems, so if you are close by, you should definitely check this out.

Place is located in south of Switzerland, approximately 10km from Lake Maggiore, link to the map here.

This entry was posted in: Matkat, Sveitsi
Tagged with: ,

Kirjoittanut

Adventurer, food enthusiast, nature lover, sister and proud owner of a cat and a dog.

3 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s