Kosmetiikka
Jätä kommentti

Luonnonkosmetiikkaa couperosa-iholle

(Scroll down for English)

Aloitetaanpas alusta. Kasvoni ovat aina olleet herkästi punoittavat. Kasvoillani on jatkuvasti punaiset läikät poskipäissä ja nenän ympärillä ja poskeni leihahtavat tulipunaiseksi milloin mistäkin syystä, milloin liian kylmästä tai kuumasta ilmasta, milloin mausteisesta ruoasta (tai auta armias yhdestä lasillisesta alkoholia) ja joskus ihan muuten vain, ilman mitään näkyvää syytä.

Vaiva on vain pahentunut iän myötä ja 3 kuukautta Hollannin mereltä puhaltavassa tuulessa ja toiset 3 kuukautta Italian paahtavassa auringossa pahensivat asiaa paljon suojakertoimellisesta päivävoiteesta huolimatta. Nenän alapuolella ja poskipäissä on selkeästi nähtävillä pintaverisuonia, joita ei taida minkäänlaisilla ihmevoiteilla enää piiloon saadakaan ja pienikin tuuli, kylmä tai aurinko saa poskeni hehkumaan punaisena. Loman epäterveellinen ruokavalio ja lähes olemattomat ihonhoitorutiinit ovat myös muuttaneet aiemmin niin sileät kasvoni pintakuiviksi ja leukapieleni ovat nyt täynnä pientä ihonalaista näppyä.

Kun palasin Suomeen, huomasin, että kasvoni reagoivat todella voimakkaasti pieneen pakkassäähän ja poskeni ovat punaiset käytännössä koko ajan. Myöskään innokas saunominen ei tietenkään auta tätä asiaa, ja siksipä päätinkin satsata heti laadukkaisiin ihon punaisuutta rauhoittaviin ja ennaltaehkäiseviin tuotteisiin kuitenkaan maksamatta itseäni kipeäksi. Tämän tyyppisen ihon puhdistukseen ja hoitamiseen suositellaan nimenomaan hellävaraisia puhdistustuotteita, siksipä suuntasin huomioni luonnonkosmetiikan puoleen.

Ostin testattavaksi Frantsila Organicsin Midsummer Rose tuoteryhmästä hellävaraisen puhdistusemulsion, kasvoveden, tehovoiteen ja ravitsevan kasvovoiteen. Täsmähoitoon nappasin lisäksi Estelle & Thild BioCalm Anti-redness Rescue Serumin.

Frantsila Organics Puhdistusemulsio

Olen todella laiska pesemään kasvoja kymmenellä eri tuotteella, joten mun käyttämien puhdistusaineiden tulee puhdistaa samalla myös meikki. Frantsilan puhdistusemulsio puhdisti kasvot tehokkaasti, voide tuntuu levittäessä kevyeltä ja iholle jäi pehmeä ja voisi jopa sanoa rasvainen tunne, joten pintakuiva ihoni tykkää! Puhdistusemulsion voimakas tuoksu kuitenkin yllätti ja se tuntuu näissä Frantsilan tuotteissa olevan oikea tunnusmerkki.

Frantsila Organics Ruusuinen kasvovesi

Täytyy myöntää, että en yleensä huomaa pahemmin eroa käyttämissäni kasvovesissä, eikä Frantsilan kasvovesi ole poikkeus tässä. Plussaa kuitenkin siitä, että tuote on alkoholiton, mutta tässäkin tuotteessa tuoksu on aika voimakas, joten varsinkaan tuoksuyliherkille en tätä tuotetta suosittele.

Frantsila Organics Ravitseva kasvovoide

Hankin kasvovoiteen ensisijaisesti päivävoiteeksi, mutta paksun koostumuksensa ansiosta taidan siirtää tämän yökäyttöön ja hankkia päivävoiteeksi jotain muuta. Voiteen kuivumisessa nimittäin kestää hetken ja kiireisinä työaamuina tällaiseen ei ole varaa. Voiteen luvataan uudistavan ja elvyttävän ihoa ja sen pitäisi auttaa myös laajentuneisiin pintaverisuoniin. Noista en vielä näin lyhyellä käytöllä tiedä, mutta sen tiedän, että tässä kasvorasvassa tuoksu on miellyttävä (mutta edelleen aika voimakas) ja se jättää ihon  aivan superpehmeäksi.

Frantsila Organics Nuorekas hehku Anti-age tehovoide

Voi tuota nimeä! En tiiä oonko ikinä tuntenut itseäni niin vanhaksi, kuin ostaessani tätä tuotetta 😀 Ostin voiteen ensisijaisesti suun ympärille pikkuhiljaa näkyviin tulleisiin juonteisiin, sillä tuotetiedoissa sanotaan voiteen tehoaineiden olevan todistetusti pintaryppyjä ennaltaehkäiseviä ja madaltavia. Voiteella on hyvin samanlainen koostumus kuin yllä mainitulla kasvovoiteella, joten annostelun kanssa saa olla tarkkana.

Estelle & Thild Anti-redness rescue serum

Estelle & Thildin seerumista tuli heti mun lempparituote, sillä tämä tuntuu oikeasti rauhoittavan punaisuutta. Seerumissa on kätevä pumppupullo, jolla sitä tulee annosteltua juuri sopiva määrä, se on kevyttä, levittyy kasvoille helposti ja kuivuu ihan sekunneissa. Kasvoille jää ihanan pehmeä ja kosteutettu tunne ja plussaa tuo myös (kaikkien näiden ruusuntuoksuisten tuotteiden jälkeen) se, että tämä on kokonaan tuoksutonta.

DSC_0384

Ravitseva kasvovoide vasemmalla ja Anti-Age tehovoide oikealla.

Näillä tuotteilla punoitus on hieman rauhoittunut, joskin tuskin tulen enää koskaan pääsemään täysin tasaisen värisiin kasvoihin. Kuitenkin jo muutaman päivän käytön jälkeen huomasin ilokseni, että ainakin ne ihonalaiset pienet näpyt ovat selkeästi nyt vähentyneet, joten kyllä näistä selvästi jotain hyötyä on.

Onko teille nämä tuotteet tuttuja ja mitä muita tuotteita ootte käyttäneet herkästi punoittavien kasvojen hoitoon?

Translated: I have a Couperose skin and that means my face has dilated capillaries and it gets red when it’s cold, sunny or windy. Or when I eat spicy food or just drink a glass of alcohol or sometimes with no reason whatsoever. And now since I’m back in Finland, I noticed that my cheeks are red nearly all the time and I figured I should do something about that. So I tested some organic skincare products for this type of skin.

Frantsila is a Finnish brand that produces high quality organic herbal products and their Midsummer Rose product family is perfect for those who are seeking gentle products for a daily use. I tested Gentle Cleansing Emulsion, Rose Facial Tonic, The Nourishing Facial Cream and Anti-Age Facial Cream. They were all great besides the fact that all of the products have a pretty strong scent. Not a bad one, but if you’re sensitive to scents you might want to skip these.

Cleaning Emulsion removes even makeup easily and lefts really soft feeling to your skin. Facial Cream is pretty heavy, so you might want to use that as a night cream, since it takes a little time to absorb.

For targeted treatment I tested Estelle & Thilds Anti-Redness Rescue Serum and I absolutely loved this product. I think it really calms and soothes the redness and the skin feels soft and moisturized. And it absorbs really quickly.

I have used these products few days now, my skin feels much smoother and I really think the colour of the skin is a little bit better now.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s