Oma elämä
Comments 9

Terve Suomi ja Jyväskylä!

(Scroll down for English)

Perillä ollaan! Nimittäin Jyväskylässä. Saavuimme eilen muuttokuorman kanssa Oulusta ja saimme jo illalla purettua suurimman osan tavaroista ja koottua (lue: Matias kokosi) kaikki Ikeasta ostetut uudet kalusteet, eli uuden sängyn, sohvan ja keittiönpöydän tuoleineen. Ei kyllä mennyt kuten Strömsössä tämäkään homma, sillä sängyn rungosta puuttui sälepohja, sohvan väri ei jotenkin näytä sopivan asuntoon ollenkaan ja kaiken lisäksi keittiön baaripöytään ostetut tuolit ovat 10cm liian matalia. Ai niin, ja joku oli unohtanut ostaa maton.

Mutta, ei tämä suinkaan ole ollut pelkkää vastoinkäymistä, mehän vuokrasimme nimittäin tämän asunnon täysin sokkona ja peloista huolimatta asunto ylitti kaikki odotuksemme ja nimenomaan positiivisesti. Asunto on kaksio, mutta tosi tilava ja ison oloinen, kiitos lähes koko seinän peittävien ikkunoiden ja aivan mielettömän ison parvekkeen. Asunto on myös tosi siistissä kunnossa ja jopa säilytystilaa, jota pelkäsimme kuvien perusteella olevan ihan liian vähän, olikin ainakin näillä näkymin ihan riittävästi. Ja meillä on nyt vaatehuone! Myös sijainti on hyvä, asunto on käytännössä Jyväskylän keskustassa, mutta vieressä on pieni metsikkö, jonka kautta pääsee Maunon kanssa hyvin lenkille.

Teitä varmasti kiinnostaa tietää millaiset fiilikset olivat kun palattiin Suomeen? No voin rehellisesti sanoa, että alussa ei kyllä kovin hyvältä vaikuttanut. Saavuimme Helsinkiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, Helsingissä oli pimeää ja märkää, vettä tihuutti menemään ja ilma tuntui ihan superkylmältä. Kun saimme vuokra-auton allemme ja lähdimme ajelemaan Ouluun päin, melkein koko matkan satoi joko vettä, räntää tai lunta ja ajokeli oli kaikin puolin huono. Kyllä siinä vaiheessa muisteli kaiholla muutaman tunnin takaisia Italiassa olleita päälle 20 asteen lämpötiloja ja ennen kaikkea niitä 130 nopeusrajoituksia.

En tiedä, onko mikään matka tuntunut ikinä niin pitkältä. Olimme tietenkin jo valmiiksi väsyneitä koko päivän kestäneestä matkustamisesta, mutta Matias ajoi sinnikkäästi koko yön ja yritimme pitää toisemme pirteinä juttelemalla lähes koko matkan mitä kummallisimmista aiheista (tutustuimme myös uuteen paikallislehteemme Keski-Suomalaiseen 😀 ). Onneksi auringon noustessa kaikki näyttää paremmalta ja noin 50 kilometrin päässä Oulusta Suomi rupesi taas vaikuttamaan ihan mukavalta siedettävältä paikalta.

Täytyy kuitenkin sanoa, että Suomeen palaamisen kohokohta oli ehdottomasti sukulaisien ja ystävien tapaaminen, ja Oulussa viettämäni kolme päivää kuluivatkin pitkälti niissä merkeissä. Sitä ei tajunnutkaan kuinka ikävä näitä tyyppejä oli ollut ❤ Ja ihanaa kun vaatteita on käytössä enemmän kuin yksi matkalaukullinen! Voin sanoa, että kaikki vanhat vaatteet tuntuu kuin uusilta, kun niitä ei oo nähnyt puoleen vuoteen.

Nyt on viides päivä menossa, ilmat tuntuvat vieläkin kylmiltä, mutta vasta ostettu uusi talvitakki ja kahdet uudet talvikengät auttavat pahimpaan hätään. Tänään aiomme käydä ostelemassa niitä tuhansia kodin pikkutavaroita, jotka meiltä nyt puuttuu (kuten lakanoita ja kahvimitan 😀 ), huomenna käyn tutustumassa uuteen työpaikkaani ja viikonlopun aiomme tutkia uutta kotikaupunkia.

Jyväskylästä en ole muodostanut vielä mielipidettä, mutta tuntuu, että eiköhän me täällä pärjätä. Ainakin lenkkireittejä tuntui löytyvän heti tänä aamuna ja Mauno tapansa mukaan veti rapsuttelijoita puoleensa kuin hunaja kärpäsiä. Ja hei, sinä jyväskyläläinen! Jos kaipaat seuraa esim. lenkille, kuntosalille tai valokuvaushommiin, niin laita ihmeessä viestiä!

Translated: Finally we’re here in Jyväskylä! We arrived yesterday with a moving truck and we’ve already unpacked most of our stuff. Of course everything didn’t go as planned since we bought some furniture from IKEA and when we started (oh well, when Matias started) to assembly them, we noticed that we didn’t have a bed base, the colour of the couch didn’t match with the rest of the apartment and the chairs of our new dining table were 10cm too short. Luckily the apartment itself was much better than we expected so that’s the main thing I guess.

And how do I feel coming back to Finland? Well, I must say the first impression wasn’t so great. We arrived in Helsinki at the night between Saturday and Sunday, it was dark, wet and reaaally cold and I missed the Italian weather so much!

It takes about 7 hours to drive from Helsinki-Vantaa Airport to Oulu and I think no distance has ever felt so long. Of course we were already tired of traveling all day long, but Matias drove persistently and we tried to keep each other cheerful by talking almost the whole trip of the most bizarre topics. Fortunately, as the sun rised everything looked better, and about 50 kilometers from Oulu, Finland started to look nice tolerable place once again.

However, the best thing about returning to Finland was of course seeing my relatives and friends, I didn’t even realize how much I have missed those guys ❤ And certainly it’s so nice when you have more clothes than just one suitcase 😀

Anyway, now it’s our fifth day in Finland, the weather still feels really cold, but I bought a new winter jacket and two pair of winter shoes, so that helps. Tomorrow I’m going to visit my new office and we plan to explore our new hometown next weekend. I don’t have any opinion from Jyväskylä yet, but I think we’re going to be just fine in here.

9 Comments

    • Voi Hilippa, antakaahan sille paljo rapsutuksia meidän puolesta ❤️ Hilppa voi tulla meille kyllä jatkossaki hoitoon, jos se saa kyydin Jyväskylään 😂

      Tykkää

  1. Päivitysilmoitus: Vuoden 2017 hitit ja hudit | We're Not in Kansas Anymore

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s