Italia, Matkat
Jätä kommentti

14 kuvaa Genovasta

(Scroll down for English)

Luulitteko, että Italia-jutut loppuu siihen kun palaamme Suomeen? Ehei, mulla on vielä monta paikkaa varastossa, joista en oo ehtinyt kertoa teille, ja yksi niistä on Genovan kaupunki.

Ajelimme muutama viikko sitten reilun kolmen tunnin ajomatkan Genovaan, tuohon vajaan 600 000 asukkaan satamakaupunkiin. Tällä kertaa Mauno-koira jätettiin suosiolla kotiin, koska yleensä nuo suurkaupungit ei oo ihan parhaita paikkoja koirille (tai ainakaan meidän Maunolle, joka syö maasta ihan kaiken). Tiesimme siis jo sinne lähtiessämme, että emme ehtisi viettää kaupungissa aikaa kuin pari tuntia.

Jo moottoritieltä näkyi selvästi, kuinka kaupunki on rakennettu hauskasti moneen kerrokseen vuoren rinteelle. Wikipedia mukaan ”Genova rakentuu mittavien korkeuserojensa vuoksi monelle eri tasolle: kaupungin sokkeloinen vanhakaupunki sijaitsee rinteellä rannan tuntumassa, ylempänä on liikekeskusta ruutuasemakaavoineen ja ylhäällä vuorenrinteillä on asuinalueita”. Me jätimme automme vanhan satama-alueen läheisyyteen (jonne on muuten helppo päästä moottoritieltä) ja hengailimme lähinnä satama-alueella (joka on nykyään kävelyaluetta) ja vanhassa kaupungissa.

Itse kaupunki oli hyvin erilainen kuin Milano tai Verona. Siinä missä Verona on selvästi turistikaupunki, joka on täynnä upeita vanhoja nähtävyyksiä ja Milano on selvästi businesskaupunki, joka on täynnä muotia, Genova on selvästi satamakaupunki, joka on täynnä hämäriä, kapeita kujia.

Vanhan kaupungin kujia pitkin kulkiessani pystyin helposti loihtimaan mieleeni entisajan merimieskapakat ja ilotalot, jotka ovat sijainneet näillä samaisilla kaduilla vielä sata vuotta sitten. Kaduilla vallitsi sellainen tietynlainen tunnelma, että kyllä meinasi tällaista blondia suomalaistyttöä välillä vähän jännittää. Kuitenkin, noustessamme ylöspäin kohti keskustaa, kaupunki alkoi muistuttamaan enemmän ns. normaalia kaupunkia liiketiloineen ja ostoskatuineen ja vanhan kaupungin kaduilla vallinnut tunnelma oli tipotiessään.

Harmittaa, että ehdimme viettää kaupungissa niin vähän aikaa, siellä olisi varmasti riittänyt tutkittavaa useammaksi päiväksi!

Ja koska kuvat kertovat jälleen enemmän kuin tuhat sanaa, alla kuvakattaus vierailustamme kaupungissa:

DSC_0035

DSC_0046

 

DSC_0114

  —

Translated: Did you think that I’m going to stop writing about Italy now since I’m back in Finland? Well no sir, I have plenty of places left which I haven’t told you and one of them is the city of Genoa.

We drove to Genoa few weeks ago and since it was about 3 hours drive and we didn’t have our dog with us, we knew, that we couldn’t spend time there more than few hours.

We were hanging most of the time at the old harbour and the old town. Genoa was nothing like Verona or Milan, since it was clearly a port city and I could easily imagine sailors spending their time there at the very same shady streets in bars and brothels hundred years ago. However, as we climbed up towards the city center, the city began to remind more of the so-called ”normal city” with business premises and shopping streets.

I’m bummed because we got to spend so little time in the city, it would certainly offer more than few hours worth of exploring.

This entry was posted in: Italia, Matkat
Tagged with: , ,

Kirjoittanut

Adventurer, food enthusiast, nature lover, sister and proud owner of a cat and a dog.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s