Italia, Matkat
Comments 2

Saanko esitellä: Ihana Rasa di Varese

Village of Rasa di Varese

(Scroll down for english)

Kuinka kuvailisin pientä Rasan kylää? Se on todellakin pieni, asukkaita on mukamas 500, mutta sitä on hankala uskoa. Kylä on noin 500 metrin levyinen ja alle kilometrin mittainen. Keskeisin paikka on kirkko, jonka edestä lähes koko kylän liikenne kulkee. Tai siis tämän puolen liikenne, sillä kylä on jaettu hassusti kahtia isolla autotiellä. Kirkon vieressä on tupakkakauppa ja pizzeria ja siinäpä ne palvelut sitten ovatkin. Niin, ja käyhän täällä kerran viikossa paikallinen ”kauppa-auto”, josta voi ostaa tuoreita hedelmiä.

DSC_0047

Tämä on ollut asuinpaikkamme nyt viimeiset kaksi kuukautta. Aamuisin täällä herää kirkonkellojen soittoon ja kukkojen kiekumiseen. Kirkonkellot paukuttaakin täällä aina vartin välein, joten ajantaju ei pääse missään vaiheessa katoamaan. Kanaloita on ainakin kolme ja lisäksi täällä laiduntaa lehmiä ja aaseja.

Kylässä on todella paljon koiria ja koirat ovat kummallisen aggressiivisia. Aivan sama minne päin lähtee lenkille, joutuu ohittamaan vähintään 2 koiraa, jotka haukkuu ihan älyttömästi. Ja täällä olen oppinut, että joitakin koiria voi vihata ihan vain siitä syystä, että ne haukkuu ihan helvetisti. Ai niin, ja aina kun kirkonkellot soivat, koirat ulvovat 😀

I hate this dog.

IMG_2057

This one is ok.

DSC_0051

Vaikka Rasa onkin pieni kylä, sen kaduilla on yllättävän paljon liikennettä varsinkin aurinkoisina päivinä. Kylän poikki kulkee nimittäin useampia patikointi- ja maastopyöräilyreittejä ja kaduilla törmääkin usein vähintään muutamaan pyöräilijään. Rasa on vuorien ja metsien ympäröimä ja parasta täällä on ehdottomasti juuri tuo luonto ja upeat maisemat. Niin, kun sanon, että Rasa on keskellä vuoria, se tarkoittaa käytännössä sitä, että esimerkiksi koiran kanssa ei voi lenkkeillä ilman, että jossakin vaiheessa joutuisi kiipeämään vähintään muutamaa sataa metriä sellaista tiukkaa ylämäkeä.

Rasa sijaitsee Maggiorejärven ja Comojärven välissä vajaan 20 kilometrin päässä Sveitsin rajalta. Sijainniltaan tämä on siis täydellinen, sillä Pohjois-Italia ja Etelä-Sveitsi ovat täynnä upeita nähtävyyksiä, jotka ovat vain pienen ajomatkan päässä täältä.

Kiitos Rasa, olit täydellinen paikka asua!

Translated: We have stayed in this little village called Rasa di Varese in Northern Italy for the past two months. The village is really small, alleys are narrow and we get to wake up every morning to the ringing of the church bells and crowing of the roosters. There is little tobacco store and (of course since we’re in Italy) pizzeria in here and that’s it. So no food stores or anything like that. Oh, and once a week arrives this small truck where you can buy some fresh fruits 🙂

There are chickens, donkeys and cows, and I think nearly every house has a dog. Dogs are a bit aggressive though and I have learned that one can truly hate a dog because it barks SO MUCH.

There are several hiking and mountain biking trails crossing the village. Rasa is surrounded by forests and mountains, and the best thing here is definitely the nature and amazing scenery.

Rasa lies between Lake Maggiore and Lake Como less than 20 kilometers from the Swiss border. The location is perfect since Northern Italy and Southern Switzerland are full of spectacular attractions.

We loved staying in here, thanks Rasa!

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s