Italia, Matkat
Comment 1

Italian Grand Canyon: Orridi di Uriezzo

(Scroll down for english)

Seikkailut Pohjois-Italian upeissa alppimaisemissa jatkuvat, tällä kertaa ajoimme Maggiorejärven ohi pitkälle pohjoiseen Antigorion laaksoon Piedmontin alueelle.

Laaksossa on nimittäin upeita kanjoneita, jotka ovat syntyneet viime jääkauden aikaisista vesivirtauksista. Tuhansia vuosia sitten kallioiden halki on mutkitellut jokia, jotka ovat kuluttaneet niihin upeita tunneleita ja rotkoja. Nykyään paikassa ei virtaa enää vesi, joten kanjonien läpi voi kävellä huoletta.

Alueella on yhteensä 4 kanjonia, joista suurin on 200 metriä pitkä ja noin 20-30 metriä leveä.

Saavuimme laaksoon Google Mapsin opastamana, emme olleet tutustuneet paikkaan sen enempää etukäteen ja matkakohteeksi alue valikoituikin pelkästään Google Mapsissa olevien kuvien vuoksi. Jätämme auton kirkon parkkipaikalle, otamme Maunon mukaan ja lähdemme talsimaan hiekkatietä pitkin eteenpäin. On lokakuun puoliväli, ilma on todella kuuma ja laaksossa tarkenisi hyvin shortsit ja t-paita päällä. Pian näemme kylttejä, jotka ohjaavat eri patikointireiteille ja valitsemme suunnan, jonka määränpää on vain viiden minuutin kävelymatkan päässä.

DSC_0031

DSC_0164

Saavumme metalliselle aika kiikkerän näköiselle sillalle, jonka alapuolella virtaa Devero joki. Joki on nyt kaukana alhaalla päin, mutta sillassa on varoituskylttejä tulvavesistä, joten ilmeisesti vesi nousee tulva-aikana valtavasti. Ihastelemme kaukana näkyvää vesiputousta (josta ei saa millään hyvää kuvaa) ja upeita vuoristomaisemia.

DSC_0050

Palaamme samaa reittiä takaisin ja jatkamme hiekkatietä pitkin eteenpäin. Tien vierellä on suurehko kyltti ja tajuamme saapuneemme Orrido Sudiin, eli suurimpaan alueen kanjoneista. Tien reunalla on kiviset portaat, jotka johdattavat meidät alas hämärään kanjoniin. Kanjoni on vaikuttavan näköinen, yllättävän korkea ja suurimmaksi osaksi hyvin leveä. Kanjonin seinät aaltoilevat niistä miljoonista vesilitroista, jotka ovat kulkeneet tätä reittiä pitkin tuhansia vuosia sitten. Ilma on kylmempää ja kosteampaa kuin maan pinnalla ja seiniä peittää tummanvihreä sammalpeite. Kanjoni on täynnä suuria onkaloita ja aina kun luulee, että kanjoni päättyy tähän, toisesta reunasta paljastuukin halkeama jota pitkin pääsee vieläkin pidemmälle.

DSC_0101

DSC_0140

DSC_0118

Poistumme kanjonista samaa reittiä mitä tulimmekin sinne ja haahuilemme hetken aikaa lähimmilllä patikointireiteillä ja ihanan syksyisissä metsissä. Paluumatkalla käymme nauttimassa kylmät juomat läheisessä Comune di Premiassa ja ajelemme jälleen upeissa maisemissa vajaan kolmen tunnin matkan asunnollemme.

Translated: Yet another exciting adventure in North-Italy! This time we drove way past Maggiore lake to Antigorio valley in the region of Piedmont. There are 4 amazing canyons in this valley, which were formed during the last ice age. We explored Orrido Sud (Orrido South) and that is the largest one, about 20-30 meters wide and 200 meters long.

The canyon was very impressive. The walls were covered by a green moss and I can only imagine the millions litres of water that have gone through this route thousands of years ago.

After the canyon, we just walked around the area exploring the hiking trails and lovely forests. The whole area is very beautiful and scenery amazing, so if you’re near by, you should definitely check out this place.

This entry was posted in: Italia, Matkat
Tagged with: ,

Kirjoittanut

Adventurer, food enthusiast, nature lover, sister and proud owner of a cat and a dog.

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Vuoden 2017 hitit ja hudit | We're Not in Kansas Anymore

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s