Italia, Matkat
Comment 1

Ihana Chiavennan kaupunki ja tuplavesiputous

(Scroll down for english)

Etsiskelen uusia matkakohteita paljon muista blogeista ja Italiassa sijaitseva Acquafraggian tuplavesiputous sattui silmiini Kaukokaipuu matkablogista.

Vesiputous sijaitsee vain 2,5 tunnin ajomatkan päässä asuinpaikastamme, joten nappasimme taas Maunon takakonttiin ja ajelimme aivan Pohjois-Italiaan Sondrion maakuntaan. Reitti kulki Comojärven länsirantaa pitkin aina Piuron kaupunkiin saakka, joka on noin sadan kilometrin päässä Milanosta ja vain reilun viiden kilometrin päässä Sveitsin rajalta.

Paikka oli ehdottomasti ajomatkan arvoinen, sillä jo puolessa välissä matkaa eli Lecco kaupungin laitamilla alkoi sellaiset maisemat, että huh huh! Valtavia rosoisia vuoria toinen toistensa perään, lumihuippuja ja Verceian kylän kupeessa oleva mielettömän upea peilityyni Lago di Messia, joka taisi maisemien puolesta viedä voiton sekä Comosta, Gardasta että Maggiorejärvestä. Ilmassa leijui sellainen pieni usva, joka peitti huiput osittain näkyvistä, mutta vastalahjaksi saimme nauttia peltojen ympärillä pyörteilevästä hennosta sumusta, joka kietoi suloisen näköiset kiviset vajat vaippaansa. Kuvaa minulla ei tästä ihmeestä tietenkään ole, sillä liikkuvasta autosta kuvaaminen osoittautui hieman haasteelliseksi.

Entäs sitten se itse vesiputous? Kaksi lähes 40 metriä korkeaa vesiputousta, joiden alapuolella kimmelsi mikäs muukaan kuin sateenkaari. Putoukset eivät olleet leveitä, mutta silti veden pauhu oli niin valtava, että Maunokaan ei uskaltanut tulla kymmentä metriä lähemmäksi kalliolta alas ryöppyävää vettä. Olin jostain syystä kuvitellut, että vesiputoukset olisivat keskellä ei mitään ja sinne johtaisi kuoppainen huonossa kunnossa oleva autotie, jonka varrelle auto olisi pakko hylätä ja saisimme talsia loppumatkan jalan, mutta kuinka väärässä olinkaan. Vesiputous on vain muutaman sadan metrin päässä Piuron kaupungin pääautotiestä ja lähettyvillä on parkkipaikka ja jopa pieni kahvila. Putouksen vieressä on pieni puisto, jossa voi nauttia upeista vuoristomaisemista ja kiipeilystä innostuneet pystyvät halutessaan bloulderoimaan kalliolohkareita pitkin. Putouksen alkulähde on 3050 metrin korkeudessa oleva Pizzo Lago ja putouksen jälkeen vesi jatkaa matkaansa kohti Mera-jokea.

Kun vesiputous oli nähty (ja siitä oli otettu noin 150 valokuvaa) palasimme muutaman kilometrin takaisin päin Chiavennan kaupunkiin. Vietimme kaupungissa aikaa vain pari tuntia, haahuilimme päämäärättömästi kapeilla kaduilla ja ihastelimme kaupungin läpi virtaavaa vuoristojokea ja upeaa arkkitehtuuria. Chiavennassa on käytetty rakennusmateriaalina paljon Sveitsin puolelta tuttua tummaa kiveä ja tähän on yhdistetty myös puuta, enkä ole vastaavaa yhdistelmää muissa kaupungeissa huomannut. Eikä sovi tietenkään unohtaa vuoren rinteelle rakennettuja taloja ja siellä täällä pilkottavia pieniä viinitiloja. Kaiken kaikkiaan kaupunki näytti upealta ja siellä vallitsi sellainen ihana pienen vuoristokaupungin tunnelma.

Lisätietoa alueesta löydät täältä.

Translated: We visited Acquafraggia waterfalls in Piuro, North-Italy this week. We drove about 2,5 hours along the west coast of Como lake and the views were breathtaking! Huge mountains, snow tops and beautiful Lago di Messia were perhaps the most beautiful things I’ve ever seen. And the waterfalls? Almost 40 meters high double waterfall is something you don’t want to miss. The source of the waterfall is Pizzo Lago (or ”Lake at the Peak”) at a height of 3050 meters.

After we had taken about 150 photographs of the waterfall, we headed to the city of Chiavenna. We spent couple of hours in the city, just walking down the beautiful streets and admiring the buildings and the mountain river. Overall the city looked gorgeous and there was such a lovely small town atmosphere.

For more info, visit here.

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Vuoden 2017 hitit ja hudit | We're Not in Kansas Anymore

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s