Ruokaohjeet
Comments 5

Kaipaatko vaihtelua kalaruokiin? Kokeile tonnikalafilettä

Lähes jokainen meistä on nauttinut purkkitonnikalaa, mutta moniko on maistanut tonnikalaa fileen muodossa? Epäilen, että ei kovin moni.

Tonnikalafile on monin verroin parempi kalaruoka verrattuna esimerkiksi siihen ainaiseen loheen monestakin syystä. Tonnikalafileessä ei ole ruotoja ja sen maku on miedompi. Tonnikala on huomattavasti vähärasvaisempaa kuin lohi, sillä kun lohessa rasvan määrä on 15,6g / 100g, niin tonnikalassa se on vain 2,5g / 100g. Tonnikalafile on myös äärimmäisen helppo ja nopea valmistaa.

Mikäli tonnikalan eettisyys huolettaa, esimerkiksi Pirkka -tuotesarjalta löytyy MSC -sertifioituja tonnikalafileitä pakasteena (Pirkka Tonnikalapihvi).

Tonnikalafileen valmistaminen ensimmäistä kertaa jännittää, mutta valmistamista voisi verrata naudanlihapihvin paistamiseen, sillä naudanlihapihvin tavoin myös tonnikala saa jäädä keskeltä hieman raa’aksi.

Tonnikalafileen paistaminen

Ota tonnikalafileet huoneenlämpöön noin 15 min ennen paistamista.

Hiero pintaan mustapippuria ja suolaa.

Kuumenna pannu kuumaksi ja paista pihvejä molemmilta puolilta noin 1-2min / puoli pihvin paksuudesta riippuen. Tonnikalafile on parhaimmillaan siten, että pihvin keskiosa on vielä reippaasti punainen.

Jos et tarjoa pihvejä heti, paista fileitä 1min/ puoli ja kääri fileet folioon jatkamaan kypsymistä.

Tarjoile esimerkiksi salaatin tai kasvisgratiinin kera.

DSC_0227

Bon appétit!

 

 

5 Comments

 1. Suomessa kaupasta tuntuu löytyvän välillä todella nihkeästi kalaa, joten menee kyllä pakasteet testiin 🙂 Muutenkin, kun katselen kokkiohjelmia tv:stä, siellä vilahtelee aina se tonnikala. Eikä todellakaan mikään purkkihiutale, vaan kunnon ”leike” 🙂

  Liked by 1 henkilö

 2. Tonnikala ❤

  Mun eka kosketus tonnikalaan oli Kroatian Splitissä. En älynnyt tilatessani, että mitä meninkään tilaamaan, tiesin vaan siis et tunaa on tulossa ja fileenä. Siinäpä silmät levisi ku eteen tuotiin iso raaka pala kalaa, tulikuuma kivinen laatta ja pihdit. Voi luoja sitä hirnumisen määrää: "tuun tässä ravintolaan syömään, mut neito on hyvä ja kokkaa ite sapuskansa!" :'D (Sittemmin olen ymmärtänyt mitä menun "hot stone" meinaa, haha!)

  Onneks olin jo tuolloin innokas masterchefin katsoja ja siinä sitten ihan prona paistelin fisuni, jättäen reilusti punaiseksi keskeltä. Oli järrrisyttävän hyvää!

  Toinen kokemus on Madeiralta. Siellä pöytään tuotiin läpipaistettu filee. Yh, olipahan kuiva ja kökkö kokemus se. Ite oisi pitäny olla paistamassa, nih! 😀

  Liked by 1 henkilö

  • Haa, aika hauska tuo hot stone, en oo koskaan kuullu tuommosesta! Mut tuohan on loistavaa ko saa sitte ite päättää sen kypsyysasteen eikä voi muita syyttää ko itseään, jos se menee pilalle 😀 Nyt vaan tonnikalafileitä ostamaan niin pääset takaisin (Kroatian) reissufiiliksiin 🙂

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s