Kirjasuositus
Comments 8

2x kirja jota en malttanut laskea käsistäni

Tiedättehän sellaisen niin hyvän kirjan, että sitä ei voi laskea käsistään ja kirjan haluaisi lukea siltä istumalta kokonaan? Sellaisen kirjan, jota lukee aina kun on mahdollisuus, vaikka sitten vessassa tai ruokaa tehdessä? Kirjan, jota lukee pitkälle yömyöhään, vaikka aamulla olisi aikainen herätys, koska sitä ei vain malta jättää kesken?

Viime aikoina käsiini on osunut peräti kaksi sellaista kirjaa ja ajattelin jakaa ne myös teidän kanssa.

Clare Mackintosh – Annoin sinun mennä

annoin_sinun_menna04926

Auto ilmaantuu kuin tyhjästä. Märkien jarrujen vinkaisu, tömähdys, kun viisivuotias poika iskeytyy tuulilasiin, ja hänen vartalonsa pyörähdys, ennen kuin se paiskautuu tielle.

Kaikkien osallisten elämä muuttuu silmänräpäyksessä, kun 5-vuotias poika jää auton alle ja kuolee. Kuski pakenee paikalta ja tapaus jää kalvamaan rikoskomisario Ray Stevensiä, joka ryhtyy hakemaan oikeutta jokaisen vanhemman pahinta painajaista elävälle äidille. Hinnalla millä hyvänsä.

Poikansa menettänyt Jenna Gray pakenee suruaan syrjäiseen mökkiin Walesin rannikolla. Hän haluaa epätoivoisesti jättää koko entisen elämänsä taakseen. Mutta menneisyys ja muistot hirvittävästä marraskuisesta illasta palaavat vainoamaan häntä. Järkyttävin seurauksin.

Huikeat arvostelut saanut piinaava psykologinen trilleri menee ihon alle naulaten lukijan tuoliinsa. Varaudu tyrmäävään juonenkäänteeseen, jota on kehuttu yhdeksi kaikkien aikojen nerokkaimmista.

Clare Mackintosh työskenteli 12 vuotta poliisina ennen ryhtymistään päätoimiseksi kirjailijaksi. Annoin sinun mennä on saanut innoituksensa todellisesta rikostapauksesta, jota kirjailija tutki työskennellessään vielä poliisina.

Tässä oli kirja, joka vei kertakaikkiaan mennessään! Kirjassa ei ollut yhtään ainutta tylsää kohtaa, henkilöhahmot tuntuivat aidoilta ja kirjassa olevat yllätyskäänteet olivat niin yllättäviä, ettei niitä voinut mitenkään arvata etukäteen. Loistava kirja, jota ei kannata jättää rankan aiheen takia välistä!

 

M.R Carey –  Maailman lahjakkain tyttö

maailman_lahjakkain_tytto-600x878Neiti Justineau tietää kaiken. Mutta Melanie ei voi esittää kysymystään, koska ei saa sanoja suustaan. Hän ei halua myöntää, että epäilys kalvaa hänen mieltään.
Mikä minä olen?

Melanie on hyvin erityinen pikkutyttö. Joka aamu Melanie istuu huoneessaan odottamassa. Kun häntä tullaan hakemaan luokkaan, kersantti osoittaa Melanieta aseellaan samalla, kun kaksi muuta sotilasta sitoo tytön pyörätuoliin. Melaniesta tuntuu, etteivät he pidä hänestä. Hän vitsailee ettei pure, mutta he eivät naura.

Maailman lahjakkain tyttö on zombipainajainen, jollaista et ole vielä lukenut. Kaikki zombit eivät olekaan vain tahdottomia hirviöitä, vaan osa heistä saattaa kirjoittaa uusiksi ihmiskunnan tulevaisuuden.

M. R. Carey (s. 1959) on englantilainen kirjailija ja käsikirjoittaja. Hän on kirjoittanut romaanien lisäksi sarjakuvia sekä DC:lle että Marvelille ja elokuvakäsikirjoituksia Hollywoodiin.

Romaaniin perustuva elokuva The Girl with All the Gift on nähty myös Suomen elokuvateattereissa. Tähtinään mm. Gemma Arterton, Glenn Close, Paddy Considine ja Sennia Nanua.

Tämä kirja oli niin jännä, että luin sen läpi ihan parissa päivässä. Älkääkä antako kannen hämätä, sillä tämä ei ole perinteinen zombitarina, josta voit lukea 100 erilaista tapaa tuhota zombeja. Kirjassa kuvaillaan taidokkaasti maailmanlopun jälkeistä maailmaa ja selviytyjien ihmissuhdekoukeroita ja mielestäni kirja sopii sekä zombitoimintaa rakastaville (kuten minulle), mutta myös genreä vierastaville. Jos et ole vielä lukenut yhtään zombitarinaa, tästä on hyvä aloittaa!

This entry was posted in: Kirjasuositus
Tagged with:

Kirjoittanut

Adventurer, food enthusiast, nature lover, sister and proud owner of a cat and a dog.

8 Comments

  1. Kiitos vinkeistä, juuri onkin ollut etsinnässä hyvää luettavaa syksyyn! Tämä erilainen zombitarina kuulosti erittäin mielenkiintoiselta ja lähtee heti varaukseen. 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s