Ruokaohjeet
Comments 2

Mossel & Gin eli simpukoita ja giniä

Löysimme kesällä Amsterdamin reissulla sattumalta superkivan ravintolan nimeltään Mossel & Gin. Nimensä mukaisesti raflassa tarjoiltiin pääsääntöisesti simpukoita ja giniä ja koska täällä Italiassa on tuoreita simpukoita niin hyvin saatavilla, päätimme pitää oman Mossel & Gin -iltamme kotioloissa.

Tarjottavaksi loihdimme sinisimpukoita ranskalaisilla ja majoneesilla ja giniä kiivillä ja kurkulla. En itse pidä ginistä (tai edes tonicista), joten valmistin itselleni alkoholittoman cocktailin Spritestä, joka olikin tuhat kertaa parempaa 🙂

Luin luotettavasta lähteestä (eli Ilta-Sanomien sivulta), että paras aika syödä simpukoita on lokakuusta huhtikuuhun, eli juuri nyt.

Alla ohjeet illan menulle:

Sinisimpukat (2 annosta)

50g voita (tai oliiviöljyä)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
5dl valkoviiniä
Yrttejä paljon (itse laitoimme persiljaa, rosmariinia ja ruohosipulia)
1kg tuoreita sinisimpukoita

Osta simpukat mieluiten sinä päivänä, jona aiot valmistaa ne (tai korkeintaan edellisenä päivänä) ja säilytä niitä jääkaapissa avoimessa tai hengittävässä rasiassa, jotta ne säilyvät elävinä.

1. Pese simpukat huolellisesti kylmällä vedellä. Poista simpukoiden pinnalla olevat kovettumat ja ”parta” veitseä käyttäen. Heitä pois simpukat joiden kuori on rikkoontunut, sekä sellaiset avonaiset simpukat, joiden kuori ei sulkeudu, kun niitä kopsauttaa pöytää vasten.
2. Kuullota sipuleita voissa tai öljyssä, lisää joukkoon yrtit ja valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi.
3. Lisää sinisimpukat ja peitä kattila tiiviillä kannella. Huom. simpukoiden ei tarvitse peittyä kokonaan.
4. Anna simpukoiden höyrystyä 4-8 minuuttia simpukoiden koosta riippuen. Sekoita välillä pohjaa myöten nostellen alimmaisia simpukoita päällimmäiseksi.
5. Nostele simpukat syville lautasille ja tarkista samalla, että simpukoiden kuoret ovat avautuneet. Heitä avautumattomat pois.
6. Siivilöi liemi, kuumenna se uudestaan ja kaada simpukoiden päälle.
7. Tarjoa rapeakuorisen leivän tai ranskalaisten kera.

Giniä kiivillä ja kurkulla (4 annosta)

160ml giniä
2 kiiviä
Pala kurkkua
2 rkl hunajaa
1 sitruuna puristettuna
600ml Tonic-vettä

1. Viipaloi puolikas kiivi koristelua varten.
2. Murskaa loput kiivit, kurkku, sitruunamehu ja hunaja lasien pohjalle.
3. Kaada gin ja tonic seoksen päälle ja koristele kiiviviipaleilla.

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s