Italia, Matkat
Jätä kommentti

Kiipeämisen arvoista – Kävelyretkiä Pohjois-Italiassa

Olen aina tykännyt olla luonnossa. Se, ettei kuule mitään muuta kuin luonnon ääniä tuntuu mahtavalta. Kaikki elämässä olevat pienet ja suuret huolenaiheet unohtuvat, kun jää ihastelemaan puunrunkoa pitkin kiipeävää oravaa tai kaukana metsässä vilahtelevaa rusakkoa. Sitä elää ja on läsnä vain tässä hetkessä.

Voitte siis varmaan kuvitella, kuinka hyvältä tuntuu olla luonnossa kaupungissa vietetyn kuukauden jälkeen. En varmaan ikinä kyllästy näihin maisemiin! Kuinka voisinkaan, kun löydämme joka päivä uusia polkuja tutkittavaksi ja rinteitä kiivettäväksi.

Olemme aivan Pohjois-Italissa, parinkymmenen kilometrin päässä Sveitsin rajalta. Meitä ympäröivät vuoret. Olemme viettäneet täällä reilut pari viikkoa, enkä osaa edes arvioida, paljonko olemme tänä aikana kävelleet. Kilometreissä ei varmaan edes kovin paljon (varsinkaan verrattuna kaupunkilomaan), mutta kerroksissa sitäkin enemmän.

DSC_0056-2.jpg

patikka2.jpg

Tiedättehän sen voittajafiiliksen, joka tulee kun saa jonkin vaikean tehtävän loppuun? Oli se sitten treenin aikana, opiskellessa, töissä tai ihan missä tahansa. Noiden rinteiden ylös kiipeämisessä sitä tunnetta tulee jatkuvasti. Kuinka rankkaa alle 1000 metriä korkealle kukkulalle kiipeäminen voi olla? Aika helvetin rankkaa.

Monet reitit vaikuttavat aluksi ihan helppokulkuisilta. Sitten ne pikkuhiljaa, kuin varkain, muuttuvat vaikeammaksi. Hieman jyrkemmäksi ja hieman kapeammaksi. Jossakin vaiheessa sitä huomaa olevansa hiestä märkä ja huohottavansa äänekkäästi. Sydän hakkaa kuin pahimman treenin aikana. Ajattelee takaisin päin kääntymistä, mutta jatkaa sitkeästi matkaa. Koska takaisin ei käännytä kun tänne asti tultu. Pikkukivet irtoilevat kenkien alla ja välillä on tarrattava puunrungosta kiinni pysyäkseen pystyssä. Taaksepäin katsoessa näkee jyrkän pudotuksen ja tajuaa kuinka rankka reitti tämä oikeasti onkaan.

Se tunne, kun pääsee vihdoin ylös. Aivan ylös asti, niin korkealle, että ainoa suunta on alaspäin. Se on mahtavaa.

Ja kaiken sen kiipeämisen arvoista.

patikka02.jpg

DSC_0056.jpg

patikka.jpg

DSC_0287.jpg

DSC_0051-2.jpg

DSC_0051.jpg

This entry was posted in: Italia, Matkat
Tagged with: , ,

Kirjoittanut

Adventurer, food enthusiast, nature lover, sister and proud owner of a cat and a dog.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s