Matkat, Sveitsi
Comment 1

The Verzasca Valley

Teimme viime viikolla pienen road tripin Sveitsin puolelle. Huikea ajomatka upeissa maisemissa käynnistyi Italian puolelta Rasa di Varesen kylästä ja kulki Maggiore-järven rantaa pitkin Etelä-Sveitsin puolelle Valle Verzascaan.

Etelä-Sveitsi vaikuttaa upealta paikalta vuoristomaisemineen ja pikkukylineen. Ylitimme rajan Sveitsin puolelle Pohjois-Italiassa ja hetken aikaa järven rannalla sijaitsevat kylät näyttivät hyvin samanlaisilta kuin Italiassakin, joskin kivitalojen värimaailma vaihtui ainakin osittain pastellisävyistä hieman tummempaan. Siirtyessämme kunnon vuoristoteille talojen rakennusmateriaali vaihtui kuitenkin kokonaan tummaksi kiveksi.

Ajelimme siis kiemurtelevaa vuoristotietä pitkin ja kävimme katsomassa maailman kuuluisinta ja toiseksi korkeinta (kaupallista) benjihyppypaikkaa Contra Damia. Tämä pato on toiminut kuvauspaikkana mm. GoldenEye 007 -elokuvan alkukohtauksessa ja padolta voi hypätä benjihypyn maksua vastaan. Padolta oli upeat näkymät molempiin suuntiin ja minäkin keräsin rohkeutta sen verran, että uskalsin kurkistaa reunan yli kohti päälle 200 metrin päässä olevaa maata.

Itsehän en hyppäisi benjihyppyä kirveelläkään yhtikäs missään, mutta kiinnostuneille tiedoksi: Hypyn voi tehdä huhtikuusta lokakuuhun joka lauantai ja sunnuntai klo 12.30-17.00, aika kannattaa varata etukäteen sähköpostitse. Hypyn hinta on aikuiselta noin 225€. Lisätietoa täältä.

DSC_0033.jpg

Padon jälkeen jatkoimme matkaamme kohti Lavertezzon kylää, jossa sijaitsee yksi Sveitsin kuuluisimmista nähtävyyksistä Ponte dei Salti -silta ja sen ympäristö. Tämä paikka oli aivan uskomaton ja toi mieleen jonkin satumaan fantasiakirjoista. Vuoristojoen vesi oli niin turkoosia ja kirkasta, ettei sitä meinannut uskoakkaan. Veden yli johti ylös- ja alaspäin kiemurteleva kivisilta ja alapuolella näkyi porukkaa uimassa ja ottamassa aurinkoa. Paikka vetää uimareita, sillä tässä kohtaa jokea vesi virtaa hitaasti. Hurjimmat hyppäsivät sillalta suoraan veteen, jossa on (mikäli ymmärsin lukemani oikein) 10 metrin syvyisesti vettä.

Olo oli jotenkin absurdi, sillä en ole varmaan koskaan nähnyt mitään noin kaunista ja vaikuttavaa. Turkoosi vesi yhdistettynä vaalean sävyiseen kallioon (joka oli ihanan lämmin ja sileä) ja upeisiin vuoristomaisemiin oli jotain mitä ei pysty sanoin kuvailemaan. Ja siellä porukka vaan otti aurinkoa ja ui.

DSC_0060.jpg

DSC_0074.jpg

Sveitsi2.jpg

Sveitsi1.jpg

DSC_0077.jpg

Sveitsi4.jpg

Sveitsi3.jpg

DSC_0169.jpg

Myös itse kaupunki on upea näky, vaikkemme sen katuja ehtineetkään kierrellä sen enempää.

Paikkaan johtaa vain yksi tie Gordola-kaupungista ja sinne pääsee helpoiten autolla tai bussilla. Kaupungista lähtee useampia patikointireittejä (jotka ovat varmasti aivan mielettömiä!) ja alue tuntui olevan myös maantiepyöräilijöiden suosiossa.

Lisää tietoa alueesta löydät esimerkiksi täältä.

This entry was posted in: Matkat, Sveitsi
Tagged with: ,

Kirjoittanut

Adventurer, food enthusiast, nature lover, sister and proud owner of a cat and a dog.

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Vuoden 2017 hitit ja hudit | We're Not in Kansas Anymore

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s